Ledbelichting binnen de tuinbouw

Wilt u gebruik gaan maken van ledbelichting in uw kas? Dat begrijpen wij! De toepassing van ledbelichting in de tuinbouw neemt namelijk toe. De hogere efficiƫntie in lichtopbrengst, een langere levensduur en de mogelijkheid om de belichting af te stemmen op een specifiek gewas zijn grote voordelen. Het aanbod van led armaturen is groot, maar de verschillen in kwaliteit helaas ook. Om een goede keuze te kunnen maken, is het daarom belangrijk om voldoende informatie omtrent ledbelichting binnen de glastuinbouw te vergaren.

SON-T, LED of een combinatie van beide?

Er zijn verschillende soorten belichting mogelijk binnen de tuinbouw. Want wat voor het ene gewas een goed groeiresultaat geeft, hoeft voor een ander gewas helemaal niet zo te zijn. Binnen de glastuinbouw wordt daarom op dit moment meestal gebruik gemaakt van SON-T lampen.

SON-T lampen bieden een breed lichtspectrum en kunnen daardoor bij allerlei soorten gewassen ingezet worden. Deze lampen zijn in verhouding goedkoper dan led armaturen. Het nadeel is echter dat veel energie wordt omgezet in warmte, warmte die niet altijd wenselijk is voor het gewas.

LED belichting kan een goed alternatief zijn! Ledlampen zijn verkrijgbaar in een nauwer kleurenspectrum, hierdoor kunnen ze veel specifieker ingezet worden. Ledlampen binnen de tuinbouw zijn een stuk efficiƫnter dan SON-T lampen. Het is een investering voor de lange termijn. De lampen zijn duurder in aanschaf, maar zullen zich op lange termijn terugbetalen.

Door de populariteit in ledbelichting binnen de tuinbouw zijn er de afgelopen jaren veel leveranciers bijgekomen. Hierdoor kan het zijn dat u het overzicht bent verloren en het steeds moeilijker voor u wordt om te bepalen wie of wat een goede partij is. Onze onafhankelijke en gespecialiseerde adviseurs helpen u graag bij het kiezen van de juiste aanbieder. Wilt u meer informatie, neem dan gerust telefonisch contact met ons op, ons telefoonnummer is +31 (0)162-684 336. U kunt ook een e-mail sturen, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Persoonlijk Advies

Wij helpen u graag persoonlijk verder.

Neem contact op