Ondersteuning bij een businessplan

Heeft u ondersteuning nodig bij het onderzoeken, uitwerken of laten opstellen van een businessplan voor uw glastuinbouwbedrijf? Onze betrokken adviseurs helpen u graag! Zij gaan middels een stappenplan samen met u aan de slag om een volledig gepersonaliseerd businessplan uit te werken. Voordat er investeringen worden gedaan, is het namelijk belangrijk om de benodigde zaken goed uit te zoeken en vast te leggen op papier. Een ondernemingsplan binnen de glastuinbouw dient immers aan een aantal belangrijke randvoorwaarden te voldoen.

Samen een businessplan opstellen

Een sterk businessplan kan gebruikt worden voor een financieringsaanvraag bij een bank, gemeente en/of investeringsmaatschappij. Deze partij wil graag weten aan wie en waarom ze hun geld investeren. Met een duidelijk businessplan kunt u hen overtuigen van de kans op succes. Om goed van start te gaan is het handig om actuele informatie te verzamelen en te bestuderen.

Voornamelijk het uitwerken van een financieel plan en/of juridische uitwerking kan een uitdaging zijn. Wij helpen u graag bij het opstellen van plannen die geschikt zijn voor de korte en/of lange termijn. Zo kijken wij bijvoorbeeld naar de gasprijs ten opzichte van de opbrengstprijs, voeren we een gevoeligheidsanalyse uit en worden er meerdere scenario’s geschetst (worst case/ average/ best case scenario).

De korte termijn businessplannen zijn meer gericht op het rondkrijgen van een financiering of herstructurering van organisaties, financiën en marges. Typische voorbeelden van een korte termijn businessplan zijn investeringen in duurzame energie of investeringen in ledverlichting. Terwijl er bij een lange termijn businessplan echt gefocust wordt op de lange termijnvisie. Wat zijn de plannen voor de komende tien jaar?

Looije Agro Technics, uw adviesbureau binnen de glastuinbouw

De adviseurs van Looije Agro Technics hebben een bedrijfskundige, financiële achtergrond en beschikken over de nodige ervaring. Heeft u ondersteuning nodig bij het opstellen van een businessplan voor uw glastuinbouwbedrijf? Wij helpen u graag! Wilt u meer informatie, neem dan gerust telefonisch contact met ons op, ons telefoonnummer is +31 (0)162-684 336. U kunt ook een e-mail sturen, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Persoonlijk Advies

Wij helpen u graag persoonlijk verder.

Neem contact op