Warmtekrachtkoppeling (WKK)

Overweegt u om een waterkrachtkoppeling (WKK) installatie aan te schaffen? Werken uw huidige verwarmingsmogelijkheden niet voldoende? En ziet u door de bomen het bos niet meer? Wij kunnen u helpen bij het vinden van de juiste leverancier! Daarnaast nemen wij met alle liefde het gehele proces van aankoop tot en met installatie van u over. Om een goede keuze te kunnen maken, is het belangrijk om voldoende informatie omtrent waterkrachtkoppeling binnen de glastuinbouw te vergaren.

Wat is een WKK-installatie?

Een WKK-installatie, oftewel warmtekrachtkoppeling, is een verbrandingsmotor met een energiecentrale. Er wordt door een warmtekrachtkoppeling gelijktijdig energie én warmte opgewekt. De WKK wordt aangedreven door een gasgestookte (biogas) motor. Deze motor drijft een generator aan, welke elektriciteit produceert. Deze elektriciteit kan worden overgezet naar de bestaande elektra, zoals bijvoorbeeld het licht in een gebouw of kas. De warmte die tijdens deze aandrijving ontstaat kan worden gebruikt om ruimtes te verwarmen. Bijkomend voordeel binnen de glastuinbouw is dat een WKK-installatie geen rookgassen afgeeft, maar dat er CO2 vrijkomt. De CO2 kan vervolgens gebruikt worden tijdens de bemesting van de gewassen.

Heeft u recht op subsidie?

De Vlaamse overheid stimuleert groene energie en warmte-krachtbesparing via certificaten en stelt daarom subsidies beschikbaar voor een duurzame samenleving. Wanneer u eigenaar bent van een productieinstallatie zoals een WKK-installatie, kunt u in verschillende gevallen warmtekrachtcertificaten ontvangen.

Wilt u deze subsidie niet mislopen? Wij helpen u graag!

Looije Agro Technics, uw adviesbureau binnen de glastuinbouw

De adviseurs van Looije Agro Technics hebben een sterke bedrijfskundige, financiële en juridische achtergrond en beschikken over de nodige ervaring. We nemen graag al uw zorgen, verantwoordelijkheden en werkzaamheden uit handen tijdens het aanschaffen, installeren en onderhouden van een waterkrachtkoppeling (WKK) installatie binnen uw glastuinbouwbedrijf. Wilt u meer informatie, neem dan gerust telefonisch contact met ons op, ons telefoonnummer is +31 (0)162-684 336. U kunt ook een e-mail sturen, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Persoonlijk Advies

Wij helpen u graag persoonlijk verder.

Neem contact op