Logistieke systemen in de kas en bedrijfshal

Looije Agro Technics is actief in zowel de voedingstuinbouw als in de overige tuinbouwsectoren. Iedere sector heeft zijn eigen logistieke oplossingen op het gebied van oppotten, transporteren, verwerken, sorteren en afleverklaar maken van de producten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan containersystemen, automatische oogstkarren, hangende of ondergrondse transportbanen, volautomatische sorteersystemen en dergelijke.

Met ruime kennis van alle beschikbare technieken en mogelijkheden wordt voor uw specifieke vraag een logistieke opzet gemaakt die aansluit bij uw wensen en mogelijkheden. Het plan voor uw bedrijf is uniek. Er zijn geen twee plannen hetzelfde.

Bij het uitwerken van een logistiek plan staan uw belangen voorop. In het ene geval worden in het logistieke plan componenten gebruikt die al standaard op de markt voor uw bedrijfstak aanwezig zijn en op een bepaalde wijze bij elkaar worden gebracht. In het andere geval kan blijken dat een maatwerkoplossing ontwikkeld en gemaakt moet worden.

In eerste instantie werken we concepten en uitgebreide functionele beschrijvingen en tekeningen uit alvorens leveranciers te vragen om een aanbieding te maken. Dit voorkomt dat de engineering van een systeem vertroebeld wordt door commerciële belangen van één of meerdere leveranciers. Op deze wijze heeft Looije Agro Technics al aan de wieg van veel nieuwe systemen in de tuinbouw gestaan, waaronder de revolutionaire teelt van potplanten en kruiden op smalle beweegbare teeltgoten. Maar ook de ‘gewone’ lay-out van een tomaten-, paprika- of ander tuinbouwbedrijf is uitdagend en verantwoordelijk werk.

Doordat de indeling en uitvoering van een logistiek systeem enorm veel raakvlakken heeft met de bouw van de kas, bedrijfsruimte en andere tuinbouwgerelateerde installaties in de kas, werken de projectmedewerkers voor het onderdeel ‘logistieke systemen’ nauw samen met de projectvoorbereiders van die andere aandachtsvelden.

Neem contact met ons op